简体中文EnglishDeutschItalianoРусскийСрпски језикSlovenščina

FAQs

Kako načrtujete trženje moje nepremičnine?

Dnevi tradicionalnih načinov trženja so mimo.  Opisali bomo zgolj ključne točke prodajno-tržnega procesa ki ga opravimo za stranko. Detajli so seveda odvisni od projekta od projekta in jih uskladimo s stranko.
Za vsak projekt oblikujemo trženjsko strategijo.
Definiramo ciljni trg. Za izhodišče vzamemo strukturo in vedenje trga ter selekcioniramo tržne možnosti. Za večje projekte izvedemo raziskavo trga nepremičnin, (ki jo v Sloveniji  bt. edini sistematično delamo od leta 2010). V raziskavo so vključeni aktivni udeleženci na trgu, torej že potencialna baza. Vabimo vas da sodelujete v naši raziskavi  da boste imeli boljše razumevanje. Ugotovimo konkurenčno pozicioniranje in relativen položaj ponudbe s konkurenti, in na tej podlagi oblikujemo cene. Dobro je da se vaša nepremičnina po tradicionalnih medijih na spletnih portalih kot so regroup.si, nepremicnine, bolha, dom, in številni drugih medijih. Vendar  razvojem info-komunikacijske družbe je gotovo dobro uporabit peer-to-peer informacijske sisteme in prodajne kanale s pojavnimi net omrežji.

V primeru prodaje svetujemo kako pripraviti ponudbo na prodajo in kako jo pozicionirati na trg, da zainteresiramo čim več potencialnih kupcev. Več kot je zainteresiranih kupcev – večja je cena.

 

Ali lahko ugotovim, koliko je moja nepremičnina vredna na podlagi cenilca?

Odgovor na to pogosto zastavljeno vprašanje je da in NE!

Vsakdo, ki je kupil nepremičnino, prodal hišo ali si ravno ogledal nepremičnine, je slišal cenilca. Cenilci zagotavljajo ocene domačih vrednosti za praktično vsako nepremičnino. Cenilci računalniško obdelajo ustvarjene vrednosti preteklih transakcij in vrednosti temeljijo na izračunih in formulah, ter po željah naročnika in pogosto ne odsevajo stanje trga, zato je tudi prišlo do 7 letne krize na nepremičninskem trgu.

Cenilci ki zagotavljajo netočne ocene, lahko ustvarijo napačen občutek upanja in povzročijo frustracije. Domači prodajalec, ki mu je dal ocenit svojo nepremičnino je lahko vredna 20.000 EUR manj (ali več) od realizirane ceno in bo razumljivo vznemirjen. Ključnega pomena je, da pri prodaji doma vrednost določi dober agent, ki pozna lokalno historično gibanje cen nepremičnin na lokalnem trgu in ki pozna povpraševanje – trenutno kupno moč trga, saj se vsakodnevno srečuje s kupci nepremičnin.

Cenilec pozna le pretekle vrednosti in ne pozna druge polovice trga nepremičnin – povpraševanja.

Kako ugotovite, koliko je moja nepremičnina vredna?

Obstaja nekaj metod, ki jih agenti uporabljajo za določitev vrednosti nepremičnine. Najpogostejša metoda za določanje vrednosti nepremični je dokončanje primerjalne tržne analize. Primerjalna tržna analiza je poglobljeno vrednotenje nedavno prodanih \”primerljivih\” nepremičnin v zadnjih 6-12 mesecih. Primerjalna tržna analiza, znana tudi kot “CMA” in ni kristalna krogla, ki določa, kaj naj bi dom prodal, če pa ga je izvedel dober agent, bi moral močno omejiti obseg prodajne cene. Strokovno zaključen “CMA” bo upošteval številne značilnosti ne samo nepremičnine, temveč tudi lokalnega območja in soseske. Ugotovite lahko, da strokovno zaključena “CMA” vključuje, vendar tudi ne omejeno na: kvadratni metri, število spalnic, število kopalnic, obnova, kakovost oken, starost strehe, zemljišče, lokacija, soseska. cena gradnje, povprečna cena v soseski…

Kakšna je razlika med izhodiščno ceno in prodajno ceno?

Na to pogosto zastavljeno vprašanje je mogoče odgovoriti zelo enostavno. Cena na trgu je cena, za katero je nepremičnina trenutno na voljo za prodajo. Prodajna cena je cena po kateri se nepremična proda. Agent vam mora svetovati glede tržne cene, časa prodaje in njegove nasvete je potrebno upoštevati, saj je njegova prodajna cena zelo blizu predlagane cene.

Zakaj se ocenjena vrednost razlikuje od tistega, za kar ste rekli, da je moja nepremičnina vredna?

Ocenjena vrednost ni enaka tržni vrednosti ali ocenjeni vrednosti. Obstaja veliko nepremičnin, ki bi se lahko prodali znatno več kot ocenjena vrednost, druge pa, ki se morda prodajajo znatno manj. Ocenjena vrednost doma se uporablja za davke v vaši občini. Ocenjeno vrednost doma se pomnoži z lokalno davčno stopnjo, da določite, kakšni so vaši letni davki in navedena ocenjena vrednost ne vpliva na to, koliko je vaša nepremičnina vredna potencialnemu kupcu na trgu. Na žalost je takih lastnikov, ki verjamejo da je vrednost nepremičnine, ki je ocenjena, višja od ocenjene vrednosti, prekomereno. Kupec se tudi sprašuje, če je kaj narobe z  nepremičnino, če je cena na na oglasu veliko manjša od ocenjene vrednosti. Konec koncev ocenjena vrednost ne vpliva na to, koliko je vaša nepremičnina vreden. Obstajajo lastniki, ki upoštevajo svoje ocenjene vrednosti in ne ugotovijo oz. jih ne zanima, da njihova občina počasi spreminja vrednotenje iz leta v leto.

Kdaj je najboljši čas za prodajo moje nepremičnine?

Na to pogosto zastavljeno vprašanje ni mogoče odgovoriti s preprostim ali splošnim odgovorom.

Vsak nepremičninski trg je drugačen, zato je najboljši čas za prodajo doma drugačen od nepremičninske skupnosti do nepremičninske skupnosti. V večini primerov so spomladanski, zgodnje poletni in jesenski meseci najboljši čas za prodajo nepremičnine. Ker je vsak prodajalčev položaj drugačen, bi morali razpravljati o času vašega doma prodajo z vašim agentom.

V nekaterih primerih prodaja domov med jesenskim in zimskim mesecem dejansko morda boljša od čakanja do spomladanskega trga nepremičnin. To je posledica kombinacije številnih dejavnikov, vključno z nižjo konkurenco in resnimi kupci vedno iščejo dom. Omeli smo samo nekaj dejavnikov.

Kako je zdaj na trgu nepremičnin?

Pogosto postavljeno vprašanje prodajalcev in kupcev je povezano z lokalnim trgom nepremičnin. Obstaja veliko tržnih kazalnikov, ki jih bo  agent delili z vami, da bi razložili stanje lokalnega trga nepremičnin. Eden od najpomembnejših kazalcev tržnih razmer je povprečno št. dni na trgu. Povprečni dnevi na trgu lahko prodajalcu sporočijo, kako hitro se prodajajo nepremičnine, ko so le te dane na trg. Drugi primeri kazalnikov stanja na trgu, ki ga bo najprej agent ponudil prodajalcu vključujejo stopnje absorpcije trga, število zaprtih transakcij med letom za določen mesec, razmerje povprečne prodajne cene in povprečno ceno na prodajno ceno. Naša raziskava trga nepremičnin napoveduje bodoči trend na nepremičninskem trgu. Kaj udeleženci na trgu nepremičnin menijo o trgu samem. Vabimo vas da sodelujete v naši raziskavi. Vaše mnenje nam je pomembno.

Katere ukrepe moram sprejeti za pripravo svoje nepremičnine za prodajo?

Obstaja nekaj stvari, ki jih morate vedeti, preden nastavite vašo nepremičnino za prodajo! Nepravilna pripravo nepremičnine za prodajo lahko postavi lastnika v ogromno slabši položaj. Izraz “Nikoli ne dobiš druge možnosti za prvi vtis” je resnično res, ko gre za prodajo nepremičnine. Pri prodaji nepremičnine morate biti prepričani, da se vaša ponudba predstavlja v najboljši možni luči. Prepričajte se, da je nered na minimalnih, sveže barvnih sobah, nameščanju novih preprog ali zagotavljanju neprijetnih vonjev, so le peščica stvari, ki jih je treba narediti, preden navedete vaš dom za prodajo. Naš agent vam bo z veseljem svetoval kako urediti in promovirati nepremičnino za dosego najboljših rezultatov v smislu: price – performance.

Kaj naj razkrijem potencialnim kupcem?

Pri prodaji nepremičnine je pomembno, da potencialnim kupcem razkrijete vse, kar se veste o vaši nepremičnini. Če se zavedate pomanjkljivosti s streho, napravo ali domom na splošno, bodite v naprej pošteni. Če ste seznanjeni z napakami, je najbolje, če je mogoče, da jih določite preden greste na trg. To se lahko izogne ​​morebitnim težavam po  tem ko ste prodali svojo nepremičnino.

Koliko je nepremičnina vredna?

Večina prodajalcev želi vedeti, koliko je njihova nepremičnina vredna. To pogosto zastavljeno vprašanje je še eno, na katero ni mogoče odgovoriti s splošnim odgovorom. Prednost vrednosti nepremičnine je, da jo lahko po želji verjetno vsak izboljša. Da bi zanesljivo ugotovili, koliko je vaša hiša, stanovanje, zemljišče vredno, pa gotovo ni nekaj kar bi storili, ne da bi vprašali vrhunskega lokalnega agenta. Za vas imamo brezplačno cenitev nepremičnine.

REGROUP Real Estate Group Ker se vedno bolj splača®